Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

                                                                                        Θεσσαλονίκη 4/3/2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   
     Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε μια εντατική συσσώρευση των αντικειμένων εργασίας μας στην Αθήνα. Η Διοίκηση μαζεύει όλα τα θέματα που απασχολούν Τμήματα Διοικητικών και Οικονομικών Θεμάτων (με απλά λόγια Γραμματεία) στο Μέγαρο της Κηφισίας. Το πρωτόκολλο, οι αποφάσεις, η διαχείριση προσωπικού, η έγκριση ποσών για οποιαδήποτε αγορά είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά αντικείμενα που μεταφέρθηκαν από τα τμήματα της Περιφέρειας στην Αθήνα.
     Το αποκορύφωμα βέβαια, ήρθε με την τελευταία ενημέρωση σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποσταλούν άμεσα στην Υποδιεύθυνση Μητρώων οι καρτέλες (!) του μόνιμου προσωπικού και οι φάκελοι των σπουδαστών ΤΕΙ. Οι διαδικασίες για την πρακτική άσκηση έχουν μεταφερθεί όλες πλέον στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, η οποία αναλαμβάνει και την διαχείριση του, καθώς και τις διαδικασίες για την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
     Το ερώτημα που έχουμε να θέσουμε στη Διοίκηση είναι απλό. Quo Vadis? Κοινώς, που πάμε; Τι σκοπό έχει η Διοίκηση; Να δημιουργήσει τεχνηέντως επιπλέον προσωπικό σε τμήματα που μέχρι πρότινος έκαναν έργο Γραμματείας και μετά να το στείλει στη νέα Διεύθυνση που δημιουργήθηκε; Έχει σκοπό και πάλι να αποδυναμώσει την Περιφέρεια υπέρ της Αθήνας; Που τη πάτε τη δουλειά κύριοι της Διοίκησης; Οι συνάδερφοι είναι άνθρωποι και όχι κουτάκια σε κάποιο οργανόγραμμα που φτιάχνουν κάποιοι «πεφωτισμένοι φωστήρες», οι οποίοι είναι περαστικοί από εδώ. Μη ξεχνάτε κύριοι της Διοίκησης, ότι μας βρήκατε εδώ.
     Οι θέσεις ευθύνης και οι προοπτικές εξέλιξης την Περιφέρεια είναι περιορισμένες χάρη σε εσάς. Είναι απαράδεκτο, στην μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την πρωτεύουσα, να μην υπάρχουν θέσεις ευθύνης και καμία προοπτική εξέλιξης. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να μετακομίσουμε όλοι στην Αθήνα; Αν είναι έτσι, να μας το πείτε εγκαίρως να ψάχνουμε για σπίτια!
     Ζητούμε τη δημιουργία Υπηρεσιακής Λειτουργίας Ανθρωπίνου Δυναμικού στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να γλυτώσει η Υπηρεσία αρκετό χρόνο πάνω στις διαδικασίες και στη γραφειοκρατία που έχει ήδη δημιουργηθεί. Μόνο και μόνο, ότι οι καταχωρήσεις στο HCM για προσωπικό που εργάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, θα γίνονται άμεσα, με αποτέλεσμα να γίνεται ταχύτερα και η διαχείριση τους και η απόδοση κωδικών για τα πληροφοριακά συστήματα που χρειάζονται. Επίσης, οι κάθε είδους βεβαιώσεις θα δίνονται άμεσα και δε θα περιμένουν οι αιτούντες πότε θα σταλεί από την Υποδιεύθυνση Μητρώων και Παροχών. Ζητούμε να κοιτάξετε έστω για μια φορά την Περιφέρεια. Υπάρχουμε και εμείς εδώ! Δεν είναι ΟΤΕ μόνο το Μέγαρο της Κηφισίας!
       

                      Η Σ.Ε. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ -ΟΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Design by Dimitris Labrinos