Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ, Αθήνα 2/9/2011

Συναδέλφισσες/ οι

Η Διοίκηση του ΟΤΕ χωρίς κριτήρια , συνεχίζει απροκάλυπτα τις εκβιαστικές προτάσεις για κλείσιμο 69 καταστημάτων και 61 σημείων εξυπηρέτησης του ΟΤΕ (από τα 77 που είχε πρόθεση να κλείσει εξαιρεί 8), σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τον Όμιλο, όταν μάλιστα επίκειται ο κυοφορούμενος γάμος VODAFONΕ & WIND, που θα αλλάξει το ανταγωνιστικό τοπίο και θα δημιουργήσει προβλήματα στην Cosmote.

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για την πορεία του Ομίλου η Διοίκηση επιλέγει το δρόμο της διευκόλυνσης των ανταγωνιστών της να δρουν ελεύθερα και να προσεταιρίζονται πελάτες του ΟΤΕ. Το αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση μας και το λέμε ξεκάθαρα και τώρα.

Τελικά για ποιόν δουλεύετε κε Τσαμάζ;  Για τον ΟΤΕ ή για τους ανταγωνιστές του;

Μήπως θεωρείτε ότι είστε ακόμα Γενικός Διευθυντής Εμπορικών  και Διοικητικών Υπηρεσιών της  Panafon, σημερινής Vodafone, θέση που κατείχατε το 1998; Διότι από τότε που αναλάβατε τα ηνία του μεγαλύτερου τηλ/κου Οργανισμού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια  έχετε βάλει πλώρη να τον συρρικνώσετε, να τον απαξιώσετε και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως θα μειώσετε το μισθολογικό κόστος. Αδιαφορείτε παντελώς για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Αν εσείς την ανάπτυξη την εννοείτε με συρρίκνωση, με απώλεια πελατών στους άλλους παρόχους , που επιφέρει  συνεχή πτώση των οικονομικών αποτελεσμάτων,  τότε μάλλον δεν τα μάθατε καλά στο Πανεπιστήμιο του New Brunswick που σπουδάσατε.

Είναι επίσης προφανές ότι προχωρείτε στο κλείσιμο ακόμα και κερδοφόρων  καταστημάτων του ΟΤΕ (βλέπε Σκύδρα, που βραβεύτηκε στο προηγούμενο συνέδριο πωλήσεων ως το καλύτερο κατάστημα!!) σε μια προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ και αντί να ενοποιήσετε τα καταστήματα όλα με το brand name OTE SHOP εσείς και οι προκάτοχοι σας  προσπαθείτε να τα απαξιώσετε (έλλειψη προϊόντων, μη εμπλουτισμός και παροχή περισσότερων υπηρεσιών ) και να τα πετάξετε  στον Καιάδα.

Αγνοείτε επίσης τις επιπτώσεις στους συναδέλφους που υπηρετούν σ’ αυτά τα καταστήματα και προτείνεται είτε να μετατεθούν, κάτι που τους αλλάζει αναφανδόν όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό, είτε να τεθούν σε εφεδρεία, είτε να αποχωρήσουν οικιοθελώς.

Πολύ βολικά σχέδια κε Τσαμάζ για να προχωρήσετε στα σχέδια της μείωσης μισθολογικού κόστους, παράλληλα με τα σχέδια σας για παγώσεις ωριμάνσεων και περικοπές στους μισθούς όλου του προσωπικού. Ειλικρινά έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε σχέδια επί χάρτου για την ανάπτυξη του Ομίλου όλων των Διευθυνόντων Συμβούλων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια και καταλήγουν σε ένα σημείο αναφοράς. Τη μείωση του μισθολογικού κόστους !!!

Επιτέλους σταματήστε αυτή την αναχρονιστική τακτική μείωσης δαπανών προσπαθώντας να στραγγαλίσετε οικονομικά το προσωπικό που προσέφερε και προσφέρει  τον καλύτερο του εαυτό όλα αυτά τα χρόνια για να αναδείξει τον ΟΤΕ σε μια από τις μεγαλύτερες τηλ/κες εταιρίες της Ν. Ανατολικής Ευρώπης και ασχοληθείτε με θέματα ανάπτυξης και αύξησης των εσόδων από αύξηση του μεριδίου του Ομίλου στην αγορά. Αν οι δυνατότητες σας δεν επαρκούν για τέτοιου είδους μοντέλο ανάπτυξης και η Διοίκηση σας ασκείται μόνο με τη λογική του εκφοβισμού και του ΣΟΚ των εργαζομένων,  τότε παραιτηθείτε.


Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν στα σχέδια σας για αλλαγές των εργασιακών σχέσεων  και αν δεν αλλάξετε στάση εσείς και οι εντολοδότες σας (Deutsche Telecom & Κυβέρνηση) τότε είναι φανερό ότι αυτός είναι λόγος Casus Belli.


Συναδέλφισσες/ οι,
Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ τηρεί αδιάλλακτη και προκλητική στάση με σκοπό να προχωρήσει στο κλείσιμο και άλλων καταστημάτων , στη μείωση προσωπικού , στις μειώσεις αποδοχών , όλα αυτά που προβλεπόταν στα περιβόητα 7 projects. Είναι επίσης φανερό ότι η κατά τ’ άλλα ΄΄Δημοκρατική΄΄ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη και αδυσώπητη επίθεση στα συνδικάτα και το συνδικαλιστικό κίνημα , όπως κάνει  τελευταία και με την ΠΟΣΤ, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ και την πλήρη εκβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι επικίνδυνοι.

Ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα και οι αγώνες. Η ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ , πιστή στο να υπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και μόνο, (σε αντίθεση με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ που πρωτοστατεί στο σ.κ. του ΟΤΕ και φέρει σοβαρές ευθύνες με την εξαιρετικά αργή αντίδραση της, οδηγώντας όλους μας σε περιπέτειες) θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα επαίσχυντα σχέδια της Διοίκησης του ΟΤΕ.


ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ –ΟΤΕ

 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ                           Π. ΜΟΪΔΗΣ









 
Design by Dimitris Labrinos