Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Κ.Ε ΠΑ.Σ.Ε.- Ο.Τ.Ε 20/9/2011





Αθήνα 20/9/2011

Συναδέλφισσες /οι

Η Διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας  για συνεχείς περικοπές στους μισθούς και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις , που ασκεί  η κατά τ’ άλλα ΄΄Σοσιαλιστική κυβέρνηση ΄΄ του ΠΑΣΟΚ που θα μείνει στην  ιστορία για την ΄΄βαρβαρότητα΄΄ της, έχει εξαπολύσει μια κατά μέτωπο επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ζητώντας κάθε μέρα όλο και περισσότερες περικοπές.
Εμπαίζει απροκάλυπτα το Συνδικαλιστικό Κίνημα του χώρου, όπως για παράδειγμα τον ΠΑΣΕ – ΟΤΕ , αφού τον καλεί σε διαβούλευση για τα Καταστήματα και τελικά δια του ΄΄αποφασίζομεν και διατάσσομεν΄΄ , που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές, ανακοινώνει ότι κλείνει τελικά τα Καταστήματα και οδηγεί στην απόγνωση και το ξεσπίτωμα τους συναδέλφους , χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό για την ανατροπή που επιφέρει σε αυτούς και τις οικογένειες τους, δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει και η σχολική χρονιά.
Χωρίς καμία μελέτη , χωρίς υπολογισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων που έχει αυτή η απόφαση στον ΟΤΕ, χαρίζει στους ανταγωνιστές του πελάτες με σοβαρές επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρίας.
Αν αναλογιστεί κανείς την υπεροπτική της στάση απέναντι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα  , μόνο θυμό και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει.
Παρ’ όλα ταύτα η αυτοδύναμη παράταξη της ΠΑΣΚΕ στον ΠΑΣΕ- ΟΤΕ , παραμένει άτολμη και μαρμαρωμένη , χωρίς ουσιαστική αντίδραση , χωρίς να ζητήσει καμία νομική τεκμηρίωση , παρ’ όλη την υποστήριξη και ενίσχυση που της δίνουν οι ομόφωνες αποφάσεις από όλες τις παρατάξεις που έχουν παρθεί στο Δ.Σ. του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ .
Δυστυχώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο δευτεροβάθμιο όργανο , την ΟΜΕ-ΟΤΕ .
Τη στιγμή που η Διοίκηση, χωρίς τη στοιχειώδη διαβούλευση, ανακοινώνει το σπαστό ωράριο στα Καταστήματα και βέβαια όλοι και όλα παραπέμπουν σε μειώσεις μισθών , ποιος τελικά θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;
Ο ενδοτισμός ;
Η απραξία;
Τι περιμένουμε ;
Να αποδεχθούν οι συνάδελφοι στωικά τη λαίλαπα που έρχεται, δεχόμενοι καθημερινά τον καταιγισμό του κίτρινου τύπου και των ΜΜΕ , στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ηττοπάθειας για να καμφθεί  το αγωνιστικό φρόνημα ;



Συναδέλφισσες /οι
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τώρα η αντίσταση πρέπει να γιγαντωθεί.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δοκιμάζονται πρόσωπα , παρατάξεις , προσωπικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Η ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ – ΟΤΕ  έχει τονίσει και αποδείξει ότι αυτό μόνο που μετράει είναι το συμφέρον των εργαζομένων και σ’ αυτό τον στόχο κινείται και δρα.
Έχουμε πετάξει από πάνω μας τις κομματικές ομπρέλες .
Ευχόμαστε και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι άλλες παρατάξεις και κυρίως η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΕ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ


ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ                        Π. ΜΟΪΔΗΣ  

 
Design by Dimitris Labrinos